divendres, 12 d’octubre del 2012

La setmana de TV3

Des que Mònica Terribas no és la directora de TV3, la Televisió pública de Catalunya lluita per mantenir una línia que a moments trontolla. Canviar la firma de Terribas per la d'Eugeni Sallent deixa de ser només simbòlic quan les decisions que s'han de prendre repercuteixen en la llibertat dels seus treballadors i la sensibilitat de l'espectador. Aquesta setmana Tv3 ha estat protagonista per la qualitat d'alguns dels seus formats i notícia, pel cas Bestiari
Captures dels tres programes emesos aquesta setmana
Dilluns, Albert Om i el seu equip varen aconseguir un Convidat històric. Valent, educat i intel·ligent, Om passava un cap de setmana amb Neus Català. Era difícil no fer-ho dramàtic ni sensacionalista, la mateixa narració ja inclou aquests elements, que televisivament parlant, poden donar més joc si es magnifiquen. En aquest cas, però, l'equip d'El Convidat va actuar amb el respecte i l'admiració que mereix Català, i durant quasi una hora, TV3 va emetre un contingut brillant. Quan, a la perruqueria, després de fer-se la permanent, la víctima del nazisme recorda el 27.534 és tan extraordinari com imprescindible. La televisió necessita més moments com aquest.

Dimarts, Bibiana Ballbé i el seu equip varen aconseguir un Bestiari històric. El programa que emet la seva tercera temporada al Canal 33 havia gaudit de certa discreció fins que aquesta darrera emissió ha fet estellar el Cas Bestiari. Ballbé entrevista cada setmana un protagonista del món de la cultura diferent i el trasllada a un context de ficció per parlar de la seva realitat. A la model Martina Klein la va portar al circ i a l'autor Jair Domínguez, a matar paraules. Només varen matar paraules però la direcció de la cadena n'ha censurat el capítol, ha demanat disculpes per les imatges i ha acceptat la dimissió de la directora del programa. Només varen matar paraules. Però, justament, entre aquestes paraules hi havia una fotografia del rei. Una televisió pública no pot permetre que en un ambient distès es dispari a una il·lustració de cartró d'un rei que mata elefants?

Dijous, Toni Soler i el seu equip varen aconseguir un Polònia històric. En aquest cas no sorprèn ni la qualitat del format, que sempre és extraordinària, ni la befa a les autoritats, entre elles al rei que mata elefants. El que realment sorprèn es que cada setmana puguin convertir els problemes que amarguen la resta de l'Estat, en arguments còmics que arriben a tots els catalanoparlants. El Mas Style d'ahir, és per guanyar un Òscar!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada