dimecres, 5 de desembre de 2012

L'Art dóna suport als encausats d'El Coso

A l'Ajuntament de Felanitx, dividir el poble s'ha convertit en tendència. No només en fan ús els regidors i regidores durant els actes que presideixen, sinó que el mateix batle, Gabriel Tauler, ha assumit aquesta acció com a única eina de poder per dirigir la legislatura. El diàleg, el respecte i la voluntat del poble han estat descartats.

Fa 15 mesos l'equip de govern de Felanitx va iniciar una de les campanyes més dràstiques que s'han posat en marxa des d'un Ajuntament illenc i que posa de manifest la tendència de trencar el poble. Ho varen anomenar conflicte, varen assenyalar culpables i en varen escampar la seva versió als mitjans. Amb el suport del Govern i de la justícia, el camí era fàcil. El lema també: Els felanitxers de la penya El Coso són violents.

Més enllà de la manca de proves, de la falta de transparència i de la dramatització d'uns actes que no compleixen amb la dinàmica de la festa de Sant Agustí, les multes que han d'afrontar 12 felanitxers denunciats per l'Ajuntament, són desorbitades. Les xifres no corresponen als esdeveniments i el càstig moral s'afegeix a l'econòmic.

La subhasta d'art i l'obra de Barceló

Cartell de la subhasta 
Des que es van fer públiques les implicacions judicials, el Comitè en Defensa de les Festes Populars de Felanitx ha encapçalat els actes de suport als joves denunciats. Tot i les impossibilitats contínues de l'equip de govern davant qualsevol projecte, dia 22 de desembre es durà a terme una subhasta d'art a l'Auditori de Porreres.
Ja que el fons recaptat servirà d'ajuda als encausats per fer front a les despeses del procés judicial, l'Ajuntament de Felanitx no ha permès que aquest acte pugui celebrar-se a cap espai públic del municipi. A partir de demà, però, al número 3 del carrer Zavellà hi haurà exposades les obres que s'han de subhastar.És curiós que l'Ajuntament de Felanitx en lloc d'aprofitar la projecció que podria tenir l'exposició, que compta amb una obra de Miquel Barceló, el mateix mes que l'han nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat Pompeu Fabra, renegui de l'esdeveniment. Tenint en compte que Barceló és el felanitxer més universal, només puc interpretar que a Tauler no li agrada la seva obra. Pot ser que el que tampoc no li agrada és que, en aquesta intenció de dividir Felanitx, no estigui al seu costat, com la majoria de personalitats.

En aquest enllaç podeu visitar la pàgina web de la subhasta: "Flitada d'Art"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada